Helgen i korthet: Bitcoin maler högre, men mest krypto konsoliderar fortfarande

Kryptovalutamarknader lägger till 4 miljarder dollar när DeFi-tokens växer
Bitcoin och dess kryptobröder har handlat i sidled under större delen av helgen och håller fast vid de senaste vinsterna men misslyckas med att hålla fart i rörelsen högre.

En mindre åtgärd på fredagen såg kryptomarknader dumpa 10 miljarder dollar i total kapitalisering när nyheterna bröt ut att ett av världens största centralbörser, OKEx, hade avbrutit uttag i väntan på en polisutredning.

Paniken avtog dock snabbt när utbytet öppnades senare samma dag. Helgen har sett marknaderna mala långsamt högre, återta de flesta av dessa förluster och röra till $ 355 miljarder totalt tak igen.

OKEx grundare tas bort av polisen, utbyte utvecklar hitches
Bitpanda avslöjar Crypto Index för att investera i 25 bästa digitala tillgångar
OP-ED: Varför Donald Trump kan radikalt ändra sin Bitcoin-inställning
Bitcoin slipar högre
Bitcoin lade till 2% under helgen i en stigning från 11 300 dollar på lördag morgon för att nå 11 525 dollar genom tidig handel i Asien på måndagen. En liten reträtt de senaste timmarna har tappat tillgången tillbaka till $ 11,440-nivån men den har förblivit i sin intervallbundna kanal.

Analytiker, ‚CryptoHamster‘, har identifierat en tjurflagga på den veckovisa tidsramen som, om den spelar ut, skulle kunna återföra Bitcoin till sin tidigare motståndspunkt på cirka 12 300 dollar.
Det veckovisa ljuset har stängt grönt och trenden de senaste sex månaderna har varit uppe så detta scenario ovan har goda chanser att spela ut. Medanalytiker ‚dave the wave‘ har undersökt volatiliteten och kommenterat att det är på mycket låga nivåer just nu som kan leda till ökande prisupptäckt.

„Och den lägsta volatiliteten kan markera halvvägs punkten för BTC: s“ vägg av orosklättring „på kurvan … eller springa innan den lyfter.“

Annars på kryptomarknader

Med Bitcoin redo för ett större steg framåt förblir resten av kryptomarknaden i sin skugga och kan inte röra sig självständigt som vanligt.

Ethereum har speglat Bitcoins fart och svävat runt $ 375-nivån under större delen av helgen. Det är osannolikt att få fart på sig själv förrän den första fasen av ETH 2.0 lanseras, vilket kan vara före slutet av året.

Det har varit väldigt lite rörelse från resten av kryptomynt med hög kapacitet under helgen. DeFi-protokollet UMA gör det största steget just nu med en 18% spik, medan i den andra änden av skalan, nyligen lanserade Filecoin dumpar hårt med 25% reträtt på dagen.

Ett antal branschobservatörer har märkt det som ett kinesiskt Ponzi-system på grund av dess falska gruvmekanik.