Bitcoin breekt boven de $12.000 voor de eerste keer sinds 19 augustus.

Volgens gegevens van CryptoCompare, rond 15:50 UTC op dinsdag (1 september), ging Bitcoin voor het eerst in bijna twee weken boven het $12K-niveau.

Om u een idee te geven van hoe goed de crypto-markt het vandaag de dag doet, staan 19 van de top 20 van de crypto’s (per marketcap) momenteel in het groen (d.w.z. ten opzichte van de USD) en de enige die licht in het rood staat is een fiat-backed stablecoin (USDC).

Volgens gegevens van TradingView, tijdens de afgelopen 24-uursperiode, is de totale crypto-marktcap met 3,95% gestegen, en vanaf 10:00 UTC op 31 augustus staat het op $373,43 miljard.

Prominent pseudoniem Bitcoin Trader-analist „PlanB“ wees er eerder vandaag op dat de prijsactie van Bitcoin nog steeds mooi aansluit bij zijn „Bitcoin (BTC) Stock-to-Flow (S2F) Cross Asset Model„, dat een verbeterde versie is van zijn oorspronkelijke Bitcoin-prijsvoorspellingsmodel „Bitcoin (BTC) Stock-to-Flow (S2F)„, die in maart 2019 werd gepubliceerd:

Messari-onderzoeker Ryan Watkins zegt dat, dankzij inter-blockchain liquiditeitsprotocollen zoals RenVM, meer dan een half miljard dollar aan Bitcoin in het decentrale financiële ecosysteem (DeFi) van Ethereum is terechtgekomen in 2020, op zoek naar „rendementsdragende mogelijkheden“: